Μπορεί η πρώτη αναμέτρηση του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων της UEFA να είχε πάρα πολλά γκολ (θυμίζουμε Γερμανία – Σκωτία: 5-1), αλλά δεν έχουν λέιψει και τα παιχνίδια με πολλά γκολ από το ξεκίνημα της διοργάνωσης στο παρελθόν ως σήμερα.
Ακολουθούν λοιπόν τα 14 παιχνίδια με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του EURO.
9 Γκολ: Γαλλία 4 – 5 Γιουγκοσλαβία

Ημιτελικοί του 1960:
Εκείνο παιχνίδι του τουρνουά έδωσε μια αναμέτρηση που δύσκολα θα μπορούσε να συγκριθεί σε δραματικότητα από τότε. Τα πρώτα δείγματα ήρθαν πριν η Γαλλία προηγηθεί με 2-1 λίγο πριν από το ημίχρονο, αλλά δεν υπήρχαν πολλά σημάδια για την έκρηξη τερμάτων που θα ακολουθούσε. Οι Les Bleus διπλασίασαν το πλεονέκτημά τους δύο φορές, εκατέρωθεν της προσπάθειας του Ante Žanetić στο 55ο λεπτό, για να προηγηθούν με 4-2 ένα τέταρτο πριν από το τέλος, αλλά τρία γκολ σε πέντε λεπτά έφεραν την ανατροπή του αγώνα με αξιοσημείωτο τρόπο για την τότε Γιουγκοσλαβία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γαλλία: Lamia, Wendling, Herbin, Rodzik, Marcel, Ferrier, Muller, Stievenard, Wisnieski (c), Heutte, Vincent
Αλλαγές: Καμία
Προπονητής: Albert Batteux
Γιουγκοσλαβία: Šoškić, Durković, Jusufi, Žanetić, Zebec, Perušić, Knež, Jerković, Galić, Šekularac, Kostić (c)
Αλλαγές: Καμία
Προπονητής: Ljubomir Lovrić
Διαιτητής: Gaston Grandain (Βέλγιο)
8 γκολ: Κροατία 3 – 5 Ισπανία

2020 Γύρος των 16:
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με παράξενο τρόπο λόγω του μακρινό αυτογκόλ του Pedri, η Ισπανία ισοφάρισε πριν από την ανάπαυλα και προηγήθηκε με 3-1 13 λεπτά πριν από το τέλος με τους César Azpilicueta και Ferran Torres. Αυτό έμοιαζε να είναι το τέλος. Αντ’ αυτού, ο Mislav Oršić (85) και ο Mario Pašalić (90+2) οδήγησαν το ματς σε παράταση, για να αποκαταστήσει ο Álvaro Morata το ισπανικό πλεονέκτημα με ένα ωραίο χτύπημα. Στη συνέχεια, ο Mikel Oyarzabal έβαλε οριστικά τέλος στη γενναία πρόκληση της Κροατίας, κάνοντας την Ισπανία την πρώτη ομάδα που σημειώνει πέντε γκολ σε διαδοχικούς αγώνες σε τελική φάση EURO.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κροατία: Livaković, Juranović (Brekalo 74), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol, Modrić (Ivanušec 114), Brozović, Kovačić (Budimir 79), Vlašić (Pašalić 79), Petković (Kramarić 46), Rebić (Oršić 67)
Ισπανία: Unai Simón, Azpilicueta, Eric García (Pau Torres 71), Laporte, Gayà (Jordi Alba 77), Koke (Fabián Ruiz 77), Busquets (Rodri 101), Pedri, Ferran Torres (Oyarzabal 88), Morata, Sarabia (Olmo 71)
MVP του Αγώνα: Sergio Busquets (Ισπανία)
7 γκολ – Τρεις φορές
2000 φάση των ομίλων: Γιουγκοσλαβία 3 – 4 Ισπανία

Η Ισπανία φαινόταν νωθρή και χωρίς ελπίδα καθώς αυτό, το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου της, έφτανε στο τέλος του. Η ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο χρειαζόταν τη νίκη για να περάσει, αλλά βρισκόταν πίσω με 3-2 από τη Γιουγκοσλαβία, καθώς ο αγώνας έμπαινε στην παράταση. Το πέναλτι του Gaizka Mendieta έφερε τους Ισπανούς στα ίσα, αλλά χρειάζονταν ακόμα ένα γκολ- ο Alfonso Pérez πέτυχε το δεύτερο γκολ της ημέρας και ακολούθησε πανδαιμόνιο. Η Γιουγκοσλαβία, τουλάχιστον, μπορούσε να παρηγορηθεί από το γεγονός ότι πέρασε και αυτή.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γιουγκοσλαβία: Kralj, Komljenović, Djukić, Mihajlović, Djorović (J. Stanković 12), Stojković (c) (Saveljić 68), Jugović (Govedarica 46), Jokanović, Drulović, Mijatović, Milošević
Αλλαγές: Korać, Cicović, Dudić, Bunjevčević, D. Stanković, Kovačević, Nadj
Προπονητής: Vujadin Boškov
Ισπανία: Cañizares, Míchel Salgado (Munitis 46), Abelardo (c), Paco (Urzaiz 64), Sergi Barjuán, Mendieta, Guardiola, Iván Helguera, Fran (Etxeberria 22), Raúl González, Alfonso Pérez
Αλλαγές: Casillas, Molina, Gerard, Velasco, Hierro, Aranzábal, Valerón, Engonga
Προπονητής: José Antonio Camacho
Διαιτητής: Gilles Veissière (Γαλλία)
MVP του Αγώνα: Josep Guardiola (Ισπανία)
2000 προημιτελικά: Ολλανδία 6-1 Γιουγκοσλαβία

Μια εμφάνιση των Ολλανδών που τραγουδούσαν και χόρευαν, η οποία παραμένει η μοναδική περίπτωση στην ιστορία των τελικών του EURO που μια ομάδα σημείωσε έξι γκολ. Τρία από αυτά τα γκολ προήλθαν από τον Patrick Kluivert – έναν άνθρωπο που, στο απόγειο της καριέρας του, είχε μάτια μόνο για τα δίχτυα και δύο γκολ ήρθαν για τους Οράνιε χάρη στο ζωηρό παιχνίδι του Marc Overmars.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολλανδία: Van der Sar (Westerveld 65), Bosvelt, Stam, F. de Boer (c), Numan, Overmars, Cocu, Davids, Zenden (R. de Boer 86), Kluivert (Makaay 60), Bergkamp
Αλλαγές: De Goey, Seedorf, Van Vossen, Van Hooijdonk, Reiziger, Konterman, Van Bronckhorst, Winter
Προπονητής: Frank Rijkaard
Γιουγκοσλαβία: Kralj, Komljenović, Djukić, Mihajlović, Saveljić (J. Stanković), Stojković (c) (D. Stanković 52), Govedarica, Jugović, Drulović (Kovačević 70), Mijatović, Milošević
Αλλαγές: Korać, Cicović, Dudić, Bunjevčević, Nadj
Προπονητής: Vujadin Boškov
Διαιτητής: José María García-Aranda (Ισπανία)
MVP του Αγώνα: Patrick Kluivert (Ολλανδία)
Προημιτελικά 2016: Γαλλία 5-2 Ισλανδία

Η Γαλλία ανέβασε τον ρυθμό της, καθώς το όνειρο της Ισλανδίας για το UEFA EURO 2016 απειλούταν να μετατραπεί σε εφιάλτη στο Σεν Ντενί. Από την Ισλανδία, το μικρότερο κράτος που συμμετείχε στη διοργάνωση, ένας στους 12 κατοίκους της Ισλανδίας είχε ταξιδέψει στη Γαλλία για να την υποστηρίξει. Οι Σκανδιναβοί μπήκαν στο παιχνίδι με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τον εκπληκτικό αποκλεισμό της Αγγλίας στους 16, αλλά οι ανελέητοι οικοδεσπότες δεν φρόντισαν να τους επιτρέψουν να επαναλάβουν κάτι παρόμοιο, καθώς προηγήθηκαν με 4-0 στο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γαλλία: Lloris (c), Evra, Koscielny (Mangala 72), Umtiti, Sagna, Payet (Coman 80), Matuidi, Griezmann, Pogba, Sissoko, Giroud (Gignac 60)
Αλλαγές: Mandanda, Costil, Jallet, Cabaye, Martial, Schneiderlin, Digne
Προπονητής: Didier Deschamps
Ισλανδία: Halldórsson, Skúlason, Ragnar Sigurdsson, Árnason (Ingason 46), Sævarsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Gunnarsson (c), Gudmundsson, Bödvarsson (Finnbogason 46), Sigthórsson (Gudjohnsen 83)
Αλλαγές: Kristinsson, Jónsson, Hauksson, Hermannsson, Sigurjónsson, Elmar Bjarnasson, Magnússon, Hallfredsson, Traustason
Προπονητής: Lars Lagerbäck
Διαιτητής: Björn Kuipers (Ολλανδία)
MVP του Αγώνα: Olivier Giroud (Γαλλία)
6 Γκολ – Εννιά φορές
Ημιτελικοί 1976: Γιουγκοσλαβία 2-4 Δυτική Γερμανία

Με τη Δυτική Γερμανία να είναι πίσω με 2 γκολ διαφορά το πρώτο μισάωρο, η υπεράσπιση του τίτλου της κινδύνευε. Ωστόσο, οι νικητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 1974 του Helmut Schön δεν συνθηκολόγησαν και έφτασαν στην ισοφάριση οκτώ λεπτά πριν από το τέλος χάρη στον Heinz Flohe και τον αναπληρωματικό Dieter Müller. Ο τελευταίος πέτυχε άλλα δύο γκολ στα τελευταία έξι λεπτά της παράτασης για να ολοκληρώσει το χατ-τρικ του και να περάσει η Δυτική Γερμανία στον τελικό εναντίον της Τσεχοσλοβακίας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γιουγκοσλαβία: Petrović, Buljan, Mužinić, Katalinski, Oblak (Vladić 105), Aćimović (c) (Peruzović 105), Šurjak, Popivoda, Jerković, Džajić, Žungul
Αλλαγές: Marić, Halilhodžić, Vukotić
Προπονητής: Ante Mladinić
Δυτική Γερμανία: Maier, Beckenbauer (c), Dietz, Schwarzenbeck, Vogts, Beer, Bonhof, Danner (Flohe 46), Hoeness, Hölzenbein, Wimmer (Müller 79)
Αλλαγές: Nogly, Kaltz, Kargus
Προπονητής: Helmut Schön
Διαιτητής: Alfred Delcourt (Βέλγιο)
1996 φάση των ομίλων: Ρωσία 3-3 Τσεχία

Ένας αγώνας γεμάτος ανατροπές που παραλίγο να σημάνει το τέλος του EURO ’96 για τους Τσέχους, οι οποίοι είχαν προηγηθεί με δύο γκολ μέσα σε 20 λεπτά. Το προβάδισμά τους χάθηκε αμέσως μετά το ημίχρονο ωστόσο, και βρέθηκαν πίσω στο σκορ πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η ήττα θα σήμαινε την πρόκριση της Ιταλίας από τον όμιλο Γ στη θέση των παικτών του Dušan Uhrin, αλλά ο Vladimír Šmicer ήρθε να σώσει την ομάδα δύο λεπτά πριν από το τέλος. Αυτή η δραματική κατάληξη σηματοδότησε την έναρξη ενός αξέχαστου τουρνουά για τους Τσέχους.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ρωσία: Cherchesov, Yanovsky, Gorlukovich, Nikiforov, Tetradze, Tsymbalar (Shalimov 67), Khokhlov, Karpin, Radimov, Simutenkov (Beschastnykh 46), Kolyvanov ( Mostovoi 46)
Αλλαγές: Kharin, Kanchelskis, Dobrovolski, Ovchinnikov
Προπονητής: Oleg Romantsev
Τσεχία: Kouba, Suchopárek, Kubík (c), Horňák, Nedvĕd, Nĕmec, Bejbl, Látal, Berger (Nĕmeček 90), Kúka (Šmicer 69), Poborský
Αλλαγές: Drulák, Frýdek, Srníček, Kotůlek, Rada, Novotny, Kerbr, Maier
Προπονητής: Dušan Uhrin
Διαιτητής: Anders Frisk (Σουηδία)
MVP του Αγώνα: Vladimír Šmicer (Τσεχία)
2000 φάση των ομίλων: Γιουγκοσλαβία 3-3 Σλοβενία

Αν υποθέσουμε ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον της Γιουγκοσλαβίας 30 λεπτά πριν από το τέλος, θα ήταν σαν να τους αδικούσαμε πολύ. Η Σλοβενία όχι μόνο προηγούνταν με 3-0 μετά από δύο γκολ του Zlatko Zahovič και την κεφαλιά του Miran Pavlin, αλλά είχε και πλεονέκτημα παίκτη μετά την αποβολή του Siniša Mihajlović στη μία ώρα παιχνιδιού. Ωστόσο, η Γιουγκοσλαβία δε δέχτηκε ότι είχε ηττηθεί και μείωσε σε 3-3 με γκολ στο 67, 70 και 73ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι που είχε αγωνία ως το τέλος του.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γιουγκοσλαβία: Kralj, Dudić, Djukić, Mihajlović, Djorović, D. Stanković (Stojković 36), Jugović, Jokanović, Drulović, Mijatović (c) (Kežman 82), Kovačević (Milošević 52)
Αλλαγές: Korać, Cicović, Komljenović, Saveljić, Bunjevčević, Govedarica, J. Stanković, Nadj
Προπονητής: Vujadin Boškov
Σλοβενία: Dabanovič, Milinovič, Galič, Milanič (c), Novak, Čeh, Pavlin (Pavlović 74), Karić (Osterc 78), Zahovič, Rudonja, Udovič (Ačimovič 64)
Αλλαγές: Simeunovic, Šiljak, Bulajić, Knavs, Gajser, Istenic, Žlogar, Nemec
Προπονητής: Srečko Katanec
Διαιτητής: Vítor Melo Pereira (Πορτογαλία)
MVP του Αγώνα: Zlatko Zahovič (Σλοβενία)
2004 φάση των ομίλων: Κροατία 3-3 Αγγλία

Έχοντας κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο με δύο γκολ εναντίον της Ελβετίας στο προηγούμενο παιχνίδι της Αγγλίας, ο Γουέιν Ρούνεϊ καθιέρωσε πραγματικά τον εαυτό του στην ευρωπαϊκή σκηνή με αυτή την εμφάνιση. Η ομάδα του Sven-Göran Eriksson βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά ο Paul Scholes ισοφάρισε πριν το γκολ του Rooney βάλει την Αγγλία σταθερά επικεφαλής. Κάθε πλευρά αντάλλαξε περαιτέρω προσπάθειες, αλλά η επιρροή του Rooney είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της Αγγλίας από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά σε ξένο έδαφος.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Κροατία: Butina, Šimunić, Robert Kovač (Mornar 46), Tudor, Šimić (Srna 67), Rapaić (Olić 55), Živković (c), Niko Kovač, Roso, Šokota, Pršo
Αλλαγές: Vasilj, Didulica, Tokić, Tomas, Neretljak, Leko, Babić, Klasnić, Bjelica
Προπονητής: Otto Barić
Αγγλία: James, Ashley Cole, Campbell, Terry, Gary Neville, Scholes (King 70), Gerrard, Lampard (Phil Neville 84), Beckham (c), Rooney (Vassell 72), Owen
Αλλαγές: Robinson, Walker, Bridge, Carragher, Butt, Hargreaves, Joe Cole, Dyer, Heskey
Προπονητής: Sven-Göran Eriksson
Διαιτητής: Pierluigi Collina (Ιταλία)
MVP του Αγώνα: Wayne Rooney (Αγγλία)
Προημιτελικά 2012: Γερμανία 4-2 Ελλάδα

Όταν ο Γιώργος Σαμαράς ισοφάρισε το εναρκτήριο τέρμα του Philipp Lahm δέκα λεπτά μετά την ανάπαυλα, η Ελλάδα απέκτησε βλέψεις για μια θέση στα ημιτελικά. Ωστόσο, τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών με τους Sami Khedira, Miroslav Klose και Marco Reus, σύντομα έβαλαν ταφόπλακα σε αυτό το ενδεχόμενο. Το πέναλτι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια παρηγοριά. Αυτή ήταν η 15η διαδοχική νίκη της Γερμανίας σε επίπεδο διοργανώσεων, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γερμανία: Neuer, Lahm (c), Badstuber, Hummels, Boateng, Schürrle (Müller 67), Schweinsteiger, Özil, Khedira, Reus (Götze 80), Klose (Gómez 80)
Αλλαγές: Wiese, Zieler, Gündoğan, Schmelzer, Höwedes, Podoski, Bender, Mertesacker, Kroos
Προπονητής: Joachim Löw
Ελλάδα: Σηφάκης, Τζαβέλλας (Φωτάκης 46), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σαμαράς, Μανιάτης, Κατσουράνης (c), Μάκος (Λυμπερόπουλος 72), Νίνης (Γκέκας 46), Σαλπιγγίδης
Αλλαγές: Χαλκιάς, Τζόρβας, Μαλεζάς, Μήτρογλου, Φορτούνης, Φετφατζίδης
Προπονητής: Fernando Santos
Διαιτητής: Damir Skomina (Σλοβενία)
MVP του Αγώνα: Mesut Özil (Γερμανία)
2016 φάση των ομίλων: Ουγγαρία 3-3 Πορτογαλία

Οι φιλοδοξίες της Πορτογαλίας για το EURO 2016 κρέμονταν από μια κλωστή, ένα αξιοσημείωτο απόγευμα στη Λυών. Τρεις φορές προηγήθηκε η Ουγγαρία, που ήταν η έκπληξη στον όμιλο F, αλλά κάθε φορά υποχωρούσε. Έρχεται η ώρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γιόρτασε την 17η συμμετοχή του σε τελική φάση EURO με δύο γκολ που τον έκαναν τον πρώτο παίκτη που σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Η Πορτογαλία πέρασε με το ζόρι και τρεις εβδομάδες αργότερα ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ουγγαρία: Király, Lang, Guzmics, Juhász, Korhut, Gera (Bese 46), Pintér, Dzsudzsák (c), Elek, Lovrencsics (Stieber 83), Szalai (Németh 71)
Αλλαγές: Dibusz, Gulácsi, Kádár, Fiola, Nagy, Böde, Kleinheisler, Nikolić, Priskin
Προπονητής: Bernd Storck
Πορτογαλία: Rui Patrício, Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu, Gomes (Quaresma 61), William Carvalho, João Moutinho (Renato Sanchez 46), João Mário, Ronaldo (c), Nani (Danilo 81)
Αλλαγές: Anthony Lopes, Eduardo, Bruno Alves, Fonte, Guerreiro, Eder, Rafa Silva, Cédric Soares, Adrien Silva
Προπονητής: Fernando Santos
Διαιτητής: Martin Atkinson (Αγγλία)
MVP του Αγώνα: Cristiano Ronaldo (Πορτογαλία)
2020 φάση των ομίλων: Πορτογαλία 2-4 Γερμανία

Η Mannschaft χρειαζόταν μια απάντηση στην ήπια ήττα από τη Γαλλία στην πρεμιέρα της, αλλά το εναρκτήριο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο αύξησε τα προβλήματά της. Ωστόσο, η ανατροπή από την ομάδα του Joachim Löw ήταν τόσο εξαιρετική όσο και το ποδόσφαιρό της. Δύο αυτογκόλ έβαλαν τη Γερμανία μπροστά στο σκορ πριν από το ημίχρονο και στη συνέχεια ο Ρόμπιν Γκόσενς εξασφάλισε ότι δεν υπήρχε επιστροφή για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο ακραίος αμυντικός συνδυάστηκε αρχικά με τον Κάι Χάβερτζ και λίγο αργότερα με κεφαλιά έκανε το 4-1 με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Η απάντηση του Diogo Jota είχε μικρή αξία για την Πορτογαλία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γερμανία: Neuer, Ginter, Hummels (Can 63), Rüdiger, Kimmich, Gündoğan (Süle 73), Kroos, Gosens (Halstenberg 62), Havertz (Goretzka 73), Müller, Gnabry (Sané 87)
Προπονητής: Joachim Löw
Πορτογαλία: Rui Patrício, Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro, Danilo, William Carvalho (Rafa Silva 58), Diogo Jota (André Silva 83), Bruno Fernandes (Moutinho 64), Bernardo Silva (Renato Sanches 46), Ronaldo
Προπονητής: Fernando Santos
MVP του Αγώνα: Robin Gosens (Γερμανία)
2020 φάση των 16: Γαλλία 3-3 Ελβετία (Παράταση, Πέναλτι: 4-5)

Την ίδια ημέρα που η Ισπανία κέρδισε το θρίλερ των οκτώ τερμάτων εναντίον της Κροατίας, αυτό το παιχνίδι παίρνει το βραβείο ως ο αγώνας με το υψηλότερο σκορ στα τελικά του EURO που έληξε στα πέναλτι. Η πανύψηλη κεφαλιά του Χάρις Σεφέροβιτς έδωσε στην Ελβετία προβάδισμα στο ημίχρονο, αλλά τα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά και του Πολ Πογκμπά φάνηκε να στέλνουν τη Γαλλία στην πρόκριση. Η Ελβετία επέστρεψε όμως, με τους Σεφέροβιτς και Μάριο Γκαβράνοβιτς να στέλνουν τον αγώνα στην παράταση και τελικά, στα πέναλτι. Ο τερματοφύλακας Yann Sommer είχε τον τελευταίο λόγο, αποκρούοντας το δέκατο πέναλτι των Γάλλων από τον Kylian Mbappé και να χαρίσει στην Ελβετία την πρώτη της νίκη στα νοκ άουτ παιχνίδια.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γαλλία: Lloris, Varane, Lenglet (Coman 46, Thuram 111), Kimpembe, Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot, Griezmann (Sissoko 88), Mbappé, Benzema (Giroud 94)
Προπονητής: Didier Deschamps
Ελβετία: Sommer, Elvedi, Akanji, Rodríguez (Mehmedi 87), Widmer (Mbabu 73), Freuler, Xhaka, Zuber (Fassnacht 79), Shaqiri (Gavranović 73), Embolo (Vargas 79), Seferović (Schär 97)
Προπονητής: Vladimir Petkovic
MVP του Αγώνα: Granit Xhaka (Ελβετία)
2024 φάση των ομίλων: Γερμανία 5-1 Σκωτία

Η οικοδέσποινα Γερμανία ξεκίνησε δυναμικά στην πρεμιέρα του EURO 2024 στο Μόναχο. Τα γκολ των νεαρών Florian Wirtz και Jamal Musiala έδωσαν στην ομάδα του Julian Nagelsmann ένα μαξιλάρι δύο τερμάτων στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, πριν ο Kai Havertz διαμορφώσει το 3-0 πριν από την ανάπαυλα και μετά την αποβολή του Ryan Porteous. Ο αναπληρωματικός Niklas Füllkrug στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε ένα πανέμορφο τέταρτο γκολ και παρόλο που το αυτογκόλ του Antonio Rüdiger έδωσε στην ομάδα του Steve Clarke μια καθυστερημένη παρηγοριά, ο Emre Can ολοκλήρωσε μια άνετη νίκη με ένα χαμηλό σουτ στην κάτω γωνία.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Γερμανία: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt, Andrich (Gross 46), Kroos (Can 80), Musiala (Müller 74), Gündoğan, Wirtz (Sané 63), Havertz (Füllkrug 63)
Προπονητής: Julian Nagelsmann
Σκωτία: Gunn, Hendry, Porteous, Tierney (McKenna 78), Ralston, McGregor (Gilmour 67), McTominay, Robertson, McGinn (McLean 67), Adams (Hanley 46), Christie (Shankland 82)
Προπονητής: Steve Clarke
MVP του Αγώνα: Jamal Musiala (Γερμανία)
Αυτοί ήταν οι αγώνες του EURO στους οποίους έχουν σημειωθεί από την αρχή της διοργάνωσης ως σήμερα τα περισσότερα γκολ. Η λίστα μπορεί να μεγαλώσει στη συνέχεια, αφού τα σκορ και τα ρεκόρ είναι για να ξεπερνιούνται κι εμείς είμαστε εδώ για να σε ενημερώνουμε εγκαίρως.
Η ομάδα του Stiqima σου παρέχει πάντα τις πιο έγκυρες πληροφορίες για όλα τα ποδοσφαιρικά και αθλητικά γεγονότα καθώς και για το στοίχημα!