Συνήθη λάθη στα αθλητικά στοιχήματα.

Συνήθη λάθη στα αθλητικά στοιχήματα

Το στοίχημα σε αθλητικά γεγονότα έχει μπει εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή μας και είναι μια δραστηριότητα που ενδιαφέρει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το στοίχημα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον στοιχείο ενθουσιασμού σε έναν αθλητικό αγώνα, καθώς και για να κερδίσετε μερικά επιπλέον χρήματα.

Κατά της τοποθέτηση στοιχημάτων δυστυχώς γίνονται και πολλά λάθη που κάνουν οι παίκτες και που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλειες.

Η κατανόηση των συνηθισμένων λαθών που κάνουν οι παίκτες στοιχημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να τα αποφύγετε και τελικά να λάβετε πιο επιτυχημένες αποφάσεις.

Υπάρχουν συγκεκριμένα επαναμβαλομενα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν τοποθετείτε ένα στοίχημα, ενώ μεγάλο ποσοστό αυτών έχουν να κάνουν με τις λανθασμένες εκτιμήσεις όπως για παράδειγμα η μη αναζήτηση των καλύτερων αποδόσεων και η παράβλεψη της σημασίας της έρευνας και της ανάλυσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα συνήθη λάθη στο αθλητικό στοίχημα και θα δώσουμε συμβουλές για να τα αποφύγετε και να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Κυνηγώντας να ρεφάρεις γρήγορα τα χαμένα χρήματα.

Όλοι έχουμε βρεθεί εκεί – στοιχηματίζετε σε ένα παιχνίδι, αλλά μια από τις ομάδες που υποστηρίζετε χάνει. Αισθάνεστε ότι πρέπει να “αναπληρώσετε” την απώλειά σας με ένα άλλο στοίχημα, οπότε τοποθετείτε ένα άλλο στοίχημα στην ίδια ή και σε διαφορετική αναμέτρηση, ελπίζοντας να πάρετε πίσω αυτό που μόλις χάσατε. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό εκ πρώτης όψεως, στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στο αθλητικό στοίχημα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να κυνηγάς να αναπληρώσεις άμεσα τα χαμένα σου χρήματα μπορεί να αποβεί οικονομικά επιζήμιο, καθώς συχνά οδηγεί τους παίκτες σε μεγαλύτερο χρέος και τους κάνει να χάνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα θα έχαναν αν είχαν απλώς σταματήσει να παίζουν.

Όταν στοιχηματίζετε σε αθλητικά γεγονότα, οι αποφάσεις σας θα πρέπει να βασίζονται αποκλειστικά σε υγιή λογική, χωρίς καμία συναισθηματική προσκόλληση ή παράλογες τάσεις να θολώνουν την κρίση σας. Διαφορετικά, μπορεί να σκάψετε έναν λάκκο για τον εαυτό σας από τον οποίο είναι δύσκολο να βγείτε.

Δεν αγοράζετε τις καλύτερες αποδόσεις.

Από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο αθλητικό στοίχημα είναι να μαθαίνετε για μια αναμέτρηση ή ένα παιχνίδι που σας ενδιαφέρει και να τοποθετείτε αμέσως το στοίχημά σας μέσω ενός συγκεκριμένου bookmaker αντί να ψάξετε για άλλες πιθανές επιλογές με καλύτερες αποδόσεις για να τοποθετήσετε το στοίχημά σας. Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε αυτό το λάθος κάνοντας κάποια έρευνα στις διαθέσιμες επιλογές.

Αν θέλετε να βρείτε τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις για όλα σας τα στοιχήματα σας, ελέγξτε αρκετούς διαφορετικούς bookmakers προτού πάρετε την τελική απόφαση για το πού θα τοποθετήσετε το στοίχημά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε αλλά και να κερδίσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Λάθος επιλογή Bookmaker.

Για να βρείτε έναν αξιόπιστο bookmaker, πρέπει να δώσετε προσοχή σε συγκεκριμένους παράγοντες.

Πρώτον, θα πρέπει να ελέγξετε τη φήμη του bookmaker στο διαδίκτυο, διαβάζοντας κριτικές και μαρτυρίες πελατών για να μάθετε τι πιστεύουν άλλοι παίκτες στοιχημάτων για τις υπηρεσίες του.

Δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι ο bookmaker που επιλέξατε έχει άδεια λειτουργίας για την χώρα σας και υπόκειται στους οικονομικούς κανονισμούς της χώρας αυτής.

Τέλος, είναι ζωτικής σημασίας να δείτε αν ο Bookmaker είναι οικονομικά φερέγγυος και αν προσφέρει μεγάλη ποικιλία επιλογών στοιχημάτων σε διάφορα αθλήματα (συμπεριλαμβανομένων των στοιχημάτων πριν από το παιχνίδι), ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας θα είναι ασφαλή αν τον επιλέξετε!

Δεν βασίζεστε αρκετά στην έρευνα και την ανάλυση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γνώση είναι δύναμη όταν πρόκειται για τα αθλητικά στοιχήματα. Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τις ομάδες και το άθλημα που παίζουν, τόσο καλύτερα θα είναι τα στοιχήματα σας. Θα πρέπει πάντα να κάνετε έρευνα πριν τοποθετήσετε οποιοδήποτε στοίχημα σε ένα αθλητικό γεγονός, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια απόφαση βασισμένη στα τελευταία νέα, σχετικά με την ομάδα ή τον παίκτη που θα ποντάρετε τα χρήματά σας.

Πριν τοποθετήσετε ένα στοίχημα, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε και άλλους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες και τυχόν πρόσφατοι τραυματισμοί που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλήξετε σε ένα ορθό συμπέρασμα σχετικά με το σε τι θα αποφασίσετε να τοποθετήσετε το στοίχημά σας.

Μη διερεύνηση διαφορετικών τύπων στοιχημάτων.

Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά διαφορετικά είδη στοιχημάτων σε ένα αθλητικό γεγονός. Από νικητές αγώνα και handicaps μέχρι over/under και συνολικό σκορ, οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Δυστυχώς, πολλοί νεοεισερχόμενοι κάνουν το λάθος να μην ερευνούν ποιο στοίχημα είναι το καταλληλότερο γι’ αυτούς πριν τοποθετήσουν το στοίχημά τους. Αντ’ αυτού, απλά επιλέγουν το ίδιο είδος στοιχήματος που κάνουν όλοι οι άλλοι, χωρίς να εξετάζουν τους πιθανούς κινδύνους ή ακόμα και τις πιθανές ανταμοιβές του αν τελικά κερδίσουν.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κάθε είδος στοιχήματος έχει τους δικούς του κανόνες και κανονισμούς, καθώς και να θυμάστε πάντα ότι το πλεονέκτημα το έχει πάντα ο bookmaker. Ερευνώντας όλους αυτούς τους παράγοντες πριν από τη λήψη της απόφασής σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι κάνετε μια σωστά ενημερωμένη και καταρτισμένη επιλογή επιλέγοντας τον σωστό τύπο στοιχήματος που θα τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Κάθε μια από τις πιο δημοφιλή στοιχηματικές επιλογές έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να αξιολογήσει κανείς πριν αποφασίσει ποιος τύπος ταιριάζει καλύτερα στο στοιχηματικό του στυλ.

Ποντάρετε με την καρδιά σας αντί με το μυαλό σας.

Είναι εύκολο να επενδύσετε συναισθηματικά σε ένα αθλητικό γεγονός, ιδίως όταν παίζει η αγαπημένη σας ομάδα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το αθλητικό στοίχημα δεν έχει να κάνει με το να υποστηρίζετε την ομάδα που αγαπάτε – έχει να κάνει με το να παίρνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις που βασίζονται σε γεγονότα και στατιστικά στοιχεία.

Το να στοιχηματίζετε με την καρδιά σας αντί για το μυαλό σας μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις. Δεν θα πρέπει ποτέ να τοποθετείτε ένα στοίχημα απλώς και μόνο επειδή είστε συναισθηματικά προσκολλημένοι στη μία ή την άλλη πλευρά- εξετάζετε πάντα όλες τις σχετικές πληροφορίες προτού αποφασίσετε αν θα στοιχηματίσετε ή όχι σε ένα παιχνίδι.

Εάν είναι απαραίτητο, απομακρυνθείτε για λίγο από τον στοιχηματικό κόσμο, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε και να τον δείτε αντικειμενικά, χωρίς καμία συναισθηματική προσκόλληση να θολώνει την κρίση σας.

Ανεπαρκής διαχείριση του αρχικού κεφαλαίου μας (bankroll).

Η διαχείριση του κεφαλαίου μας (bankroll) είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του αθλητικού στοιχήματος. Είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να ξεχάσετε ότι πάντα πρέπει να στοχεύουμε στον περιορισμό των απωλειών ώστε να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη και ασφαλή στοιχηματική εμπειρία.

Πριν από την τοποθέτηση οποιουδήποτε στοιχήματος, ορίστε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό μόνο για τους σκοπούς του τζόγου – θα πρέπει να είναι ένα ποσό που μπορείτε να χάσετε χωρίς καμία οικονομική δυσκολία για τον εαυτό σας.

Μόλις βάλετε αυτό το ποσό στον στοιχηματικό σας λογαριασμο, χωρίστε το σε μικρότερα ποσά και μην χρησιμοποιείτε ποτέ περισσότερα από αυτά τα προκαθορισμένα ποσά όταν τοποθετείτε στοιχήματα σε αθλητικά γεγονότα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε να διατηρήσετε τις απώλειές σας διαχειρίσιμες και υπό έλεγχο, ώστε να μην χάσετε όλο το κεφάλαιό σας, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε.

Στοιχήματα υπό την επήρεια ουσιών.

Τα στοιχήματα υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ είναι ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στο αθλητικό στοίχημα. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ επηρεάζουν την κρίση σας, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να αποφεύγετε να τοποθετείτε στοιχήματα υπό την επήρειά τους. Αντ’ αυτού, απομακρυνθείτε για κάποιο χρονικό διάστημα από τα τυχερά παιχνίδια μέχρι να επανέλθετε και να μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά τις ενέργειές σας.

Ακόμα και αν δεν αισθάνεστε “μεθυσμένοι” ή “φτιαγμένοι”, οι ουσίες αυτές μπορούν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων και να προκαλέσουν παράλογη συμπεριφορά κατά τον τζόγο. Διατηρήστε καθαρό μυαλό όταν στοιχηματίζετε σε αθλητικά γεγονότα, ώστε να διασφαλίσετε ότι όλες οι αποφάσεις βασίζονται αποκλειστικά στην υγιή λογική και τον ορθό λόγο και όχι σε οποιεσδήποτε εξωτερικές επιρροές.

Έχοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες και στόχους.

Το να έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά το αθλητικό στοίχημα είναι ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι. Το στοίχημα στα αθλήματα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται ως επένδυση και όχι ως ένας τρόπος για να πλουτίσετε γρήγορα ή να γίνετε εν μία νυκτί εκατομμυριούχοι. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η εγγυημένη νίκη στον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών και ακόμη και οι πιο έμπειροι παίκτες στοιχημάτων μπορούν να χάσουν χρήματα με την πάροδο του χρόνου αν δεν είναι προσεκτικοί.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι κανείς δεν κερδίζει όλα τα στοιχήματά του – ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος ή ενημερωμένος μπορεί να είναι, οι απώλειες είναι αναπόφευκτες σε κάθε είδους δραστηριότητα τυχερών παιχνιδιών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και στόχους για τις δραστηριότητές σας στο αθλητικό στοίχημα. Χάρη σε αυτό, δεν θα καταλήξετε να απογοητευτείτε χάνοντας περισσότερα από όσα είχατε συμφωνήσει.

Ορίστε οικονομικά και συναισθηματικά όρια κατά την τοποθέτηση των στοιχημάτων σας και παρακολουθείτε πάντα το σχέδιο διαχείρισης του κεφαλαίου σας, ώστε να μην βρεθείτε ποτέ εκτός χρηματικών ορίων λόγω κακής τύχης ή κακών αποφάσεων.

Δεν έχετε ξεκάθαρη στρατηγική στοιχηματισμού.

Η ύπαρξη μιας ξεκάθαρης στοιχηματικής στρατηγικής είναι ένα από τα κρίσιμα στοιχεία του αθλητικού στοιχήματος. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να μην έχουν ένα καθορισμένο σχέδιο όταν τοποθετούν τα στοιχήματά τους.

Μια καλή στρατηγική θα πρέπει να περιλαμβάνει διάφορα στοιχεία, όπως η εκ των προτέρων έρευνα ομάδων και γεγονότων, ο καθορισμός ορίων για το πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε κάθε στοίχημα, η αναζήτηση αποδόσεων και η επιμονή σε αυτό που λειτουργεί αντί να κυνηγάτε την άμεση αναπλήρωση των χαμένων χρημάτων ή να αφήνετε τα συναισθήματά σας να σας καταβάλλουν.

Αν θέλετε σοβαρά να είστε επιτυχημένοι στο αθλητικό στοίχημα, η ύπαρξη μιας ξεκάθαρης στρατηγικής μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλες οι αποφάσεις βασίζονται σε υγιή λογική και όχι σε συναισθηματικές προσκολλήσεις ή παράλογες τάσεις. Στόχος σας θα πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση των κερδών με την πάροδο του χρόνου, λαμβάνοντας τεκμηριωμένες αποφάσεις αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στην τύχη ή σε εικασίες.

Να μην εξαργυρώνετε πρόωρα (Cashout).

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να μην εξαργυρώνετε αρκετά νωρίς όταν προκύπτει η ευκαιρία (cashout). Μπορεί να είναι δελεαστικό να εκμεταλλευτείτε ένα σερί με την ελπίδα να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα μια σοφή απόφαση.

Η πρόωρη εξαργύρωση (cashout) σημαίνει ότι παίρνετε κάποια από τα κέρδη σας από το τραπέζι και τα αποδέχεστε ως κέρδη αντί να συνεχίσετε να παίζετε με αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν η τύχη σας στερέψει αργότερα, τουλάχιστον θα εξακολουθείτε να έχετε κάποια χρήματα στο χέρι – σε αντίθεση με το να μην έχετε τίποτα εξαιτίας των κακών αποφάσεων στη συνέχεια.

Δεν παρακολουθείτε τα στοιχήματά σας.

Η παρακολούθηση των στοιχημάτων σας είναι απαραίτητη αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι στο αθλητικό στοίχημα. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες στρατηγικές λειτουργούν και ποιες όχι, αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του πόσα χρήματα εισέρχονται και εξέρχονται από τον στοιχηματικό σας λογαριασμό.

Μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό του στοιχηματισμού, αλλά το να αφιερώνετε χρόνο για να καταγράφεται κάθε στοίχημα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που τοποθετείται και του αν ήταν κέρδος ή ζημία) μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα.

Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα να επανεξετάσετε τις επιδόσεις σας με την πάροδο του χρόνου, όλες οι πληροφορίες θα είναι οργανωμένες και άμεσα διαθέσιμες για ανάλυση.

Συμπέρασμα.

Το αθλητικό στοίχημα μπορεί να είναι μια συναρπαστική και δυνητικά κερδοφόρα μορφή παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα συνήθη λάθη που κάνουν οι παίκτες στοιχημάτων για να τα αποφύγετε και να λαμβάνετε πιο επιτυχημένες αποφάσεις.

Από το κυνήγι γρήγορης αναπλήρωσης του χαμένου κεφαλαίου και τη μη αναζήτηση των καλύτερων αποδόσεων μέχρι την παραγνώριση της σημασίας της έρευνας και της ανάλυσης, αποτελούν τα πιο σύνηθη λάθη κατά την τοποθέτηση ενός στοιχήματος. Επιπλέον, το να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες, να θέτετε όρια για το πόσα ξοδεύετε σε κάθε συνεδρία, να εξαργυρώνετε νωρίς όταν χρειάζεται, να παρακολουθείτε τα στοιχήματά σας και να αποφεύγετε τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ πριν από την τοποθέτηση ενός στοιχήματος αποτελούν βασικά συστατικά κάθε στρατηγικής.

Αν λάβετε υπόψη σας όλα αυτά πριν τοποθετήσετε το επόμενο αθλητικό σας στοίχημα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η απόφασή σας βασίζεται σε υγιή λογική και όχι σε συναίσθημα ή εικασίες αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να είναι και επιτυχημένη!

P